home » 2017 » 06 » Äntligen klar med tentorna

Äntligen klar med tentorna

Posted:
2017-06-07
Tags:
tentor

Idag gick datorlabbtentan och uppsamlingstentan i analys i Matematik I. Analystentan skulle jag egentligen gjort två månader tidigare, men då glömde jag lösenordet till mitt SU-konto, lyckades inte logga in och fick gå hem igen. Pinsamt värre.

Den här dagen höll på att gå fel även den eftersom jag försov mig. Men jag tog en taxi till Kräftriket. 348 bagis kostade det. Väl där kom jag återigen på att jag inte kunde det förbannade lösenordet till SU-kontot i huvudet. Man får nämligen inte välja lösenord själv, utan systemet genererar något slumpmässigit, typ "e84#5PqRS!Z" åt en.

Som tur var var min mobil laddad den här gången och jag kunde återställa mitt SU-konto och få ett nytt lösenord och logga in med det i stället. Puh!

Sedan gick resten på räls. :) På varje tenta ska man klara fyra av sex uppgifter för att få godkänt. På datorlabbtentan löste jag alla sex uppgifter på en halvtimma. Analystentan var ännu enklare och jag blev klar efter bara en kvart.

Visserligen var det enkla tentor och andra studenter blev klar ännu snabbare än mig. Men jag är glad över att ha det gjort. Den dyra taxiresan grämer mig inte det minsta. Det är de 30 första högskolepoängen jag tagit på tio år.