home » 2016 » 04 » Att vara oförskämd och att vara en våldtäktsman

Att vara oförskämd och att vara en våldtäktsman

Posted:
2016-04-02
Tags:
politik

Det här skriver jag angående Stinas blogginlägg eller snarare på grund av att SVT kallde det för hyllat. Jag är avis. Jag har skrivit massor, men SVT länkar aldrig till min blogg. Himla orättvist.

Det jag vill ha sagt är att våldtar man någon på en färja, då är man en våldtäktsman. En kriminell usling som bör bestraffas.

Om man däremot säger "om du suger av mig" till någon som tigger cigg, då är man oförskämd. Man har inte gjort något olagligt och är inte ur ett juridiskt perspektiv skyldig.

Det är inte handlingar på samma skala. En våldtäkt är inte att vara extrajävligt oförskämd och säga "om du suger av mig" lagom oförskämt. Eller omvänt, en våldtäkt är inte mycket kriminellt och att säga "sug av mig" lite kriminellt.

Den ena handlingen är kriminell -- den andra är det inte. Jag vill säga det till alla män och pojkar som någon gång sagt något idiotiskt som "om du suger av mig" till en tjej. Det är oförskämt och värdelöst sätt att ragga på för det funkar inte ens på drängfulla tjejer. Men du är inte någon våldtäktsman!