home » 2015 » 11 » Mina tankar om svensk flyktingpolitik

Mina tankar om svensk flyktingpolitik

Posted:
2015-11-10
Tags:
politik flyktingar

Ingen i Sverige har undgått det så kallade flyktingkaoset de senaste månaderna. Flyktingar strömmar i strid ström in i landet och Migrationsverket gör vad de kan för att slussa dem vidare till flyktingförläggningar. Stockholm central är fullt av hjälparbetare från Röda Korset och flyktingar som väntar på att Migrationsverkets bussar ska plocka upp dem.

Vi har ju alltid tagit emot många flyktingar, men den senaste hösten har det slått i taket. Migrationsverkets hockeykurva borde tala sitt tydliga språk. Tyvärr har den inte gjort det och jag börjar misstänka att majoriteten av svenska politiker lider av grav dyskalki. De kan helt enkelt inte tolka den här typen av statistik! Det finns många andra lika skrämmande siffror som Migrationsverket publicerat de senaste dagarna. Bland annat att över 2000 personer söker asyl varje dag och 40 000 sökte asyl i oktober.

Totalt sökte 112 000 personer asyl i Sverige under årets sex första månder. Med andra ord består över en procent av Sveriges befolkning av asylsökande som kom år 2015. Polisen räknar även med ett stort mörkertal och att så mycket som varannan migrant som kommer till Sverige inte söker asyl. Är den uppskattningen korrekt har Sveriges befolkning ökat med över 2,3% på grund av flyktinginvandring! Flyktingströmmen är just nu rekordstor och håller den i sig kommer ytterligare 112 320 personer ha sökt asyl i Sverige innan året är slut. Då skulle c:a 4,5% av befolkning vara nyanlända flyktingar. Hälften av dem (ca 2,2%) skulle leva illegalt utanför systemet och polisen skulle inte ha någon som helst koll på dem.

Statistiken ovan är anledningen till att jag inte tror politikerna kan räkna. Vem som helst kan enkelt verifiera att mina skräcksiffror stämmer. 2160 asylsökande igår x 52 dagar till nyår = 2 160 x 52 = 112 320 personer. Eller fler flyktingar på två månader än Umeå har innvånare.

Personligen är jag mycket oroad över utvecklingen men de flesta politiska partier verkar ta det med en klackspark. Det är extremt överfullt på alla flyktingförläggningar MSB kan bara ordna futtiga 4 000 tältplatser i år så vart ska flyktingarna ta vägen? Utan ordnat boende är det svårt att hålla kroppstemperaturen uppe när köldknäppen kommer.

Jag tycker att Sverige måste stänga våra gränser och att vi inte kan ta in fler personer. Politikerna håller inte med mig utan tror att det här på något sätt ska funka. Men hur? Tvinga folk att inhysa flyktingar eller konfiskera privata oanvända byggnader? Jo, då finns det plats men problemet är att privata byggnader är just privata. Skulle staten börja inskränka äganderätten för att kunna husera flyktingar då skulle det skära sig rejält mellan grupperna. Redan nu skapar flyktingkrisen enorma motsättningar (tänk på alla flyktingbränder), de skulle bli sju resor värre om folk fick sin egendom beslagtagen.

Egentligen hoppas jag på att jag har förbisett något. Att jag har misstolkat statistiken eller satt några decimaltecken fel. Att det inte är så illa som det låter.